Vakantie direct aan het strand van de Middellandse Zee!

 

Door de unieke ligging van Villa Pastorale hebt u een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee, de binnenzee Mar Menor en de Mangastrip!

Voor het huis ligt de prachtige rotsachtige kust met vele baaien waarvan de schelpenstrandjes via een stenen trap bereikbaar zijn. Op loopafstand is het dorp met gezellige terrassen en winkeltjes en vlak bij de villa zijn kilometerslange zandstranden en de vuurtoren. In de buurt liggen verschillende kinderspeelplaatsen.

Cabo de Palos is een typisch Spaanse vissersplaats, die vooral door de Spanjaarden zelf wordt bezocht (geen massatoerisme!).
Vanuit de haven vertrekken de vissers elke dag met hun blauwgekleurde houten bootjes om in de vroege ochtend hun vangst aan wal te brengen. Het is in Cabo de Palos dan ook prima vis eten!

Het dorp beschikt over diverse supermarkten. Grotere winkelcentra vindt u in Cartagena, een half uur rijden.
Vliegvelden Alicante en Murcia (San Javier) liggen resp. 75 en 20 autominuten van Cabo de Palos verwijderd en er zijn busverbindingen met Cartagena, Murcia en het mooie achterland.

Op de uiterste punt van het dorp staat een vuurtoren uit de negentiende eeuw. Deze biedt niet alleen een panoramisch uitzicht op zee, maar wanneer je landinwaarts kijkt zie je in één oogopslag wat Cabo de Palos tot zo’n geliefde plek maakt: zijn twee verschillende kusten. Aan de ene kant van de vuurtoren ligt Playa de Levante, een maagdelijk wit zandstrand, ideaal voor lange wandelingen. Aan de andere kant ligt de Calas de Poniente, met adembenemende kliffen en rotsen met stenen trappetjes naar de vele strandjes en baaitjes met kristalhelder water. Dit water – en vooral wat zich onder het oppervlak bevindt – heeft een aantrekkingskracht op iedereen die van duiken en snorkelen houdt en het behoort tot een van Europa’s beste plekken daarvoor.

Bekijk alle fotos of lees meer informatie over de Costa Calida.