Mar Menor

De zuidoostkant van regio Murcia grenst aan de oever van Mar Menor.

Europa’s grootste binnenzee is een van Europa’s mooiste natuurgebieden. Olympisch zwemster en Hollywoodster Esther Williams noemde de Mar Menor ooit ‘het grootste zwembad ter wereld’.

Dit ondiepe, lauwe water met een oppervlakte van 170 km², met zwoele winden, omgeven door een moderne infrastructuur van hotels en sportvelden, maken dit oord tot Europa’s geliefdste plek voor het beoefenen van alle soorten watersport. Deze ‘kleine zee’ werd al door de Feniciërs en later door Arabische vorsten verkozen tot hun zomerresidentie.

De Mar Menor biedt plaats aan iedereen die zoekt naar rust en gezelligheid, aan wie kiest voor een plezierige en warme vakantie in willekeurig welk jaargetijde. Deze binnenzee is een kristalheldere zoutwaterlagune met eilandjes, prachtige zandstranden en een unieke fauna en flora. Het water bevat een therapeutische hoeveelheid zouten en mineralen met een positieve invloed op de gezondheid (gewrichten, stijfheid, reuma, eczeem, luchtwegen). De maximaal zeven meter diepe zee is aangenaam warm en het zeewater bereikt in de zomer de Caribische temperatuur van 30 ºC. Rondom de Mar Menor liggen diverse modderbaden, waarvan de medicinale werking al in de Oudheid gewaardeerd werd. Diverse zandstranden zijn bekroond met de ‘blue flag’-kwalificatie van de Europese Unie.

De omgeving van de Mar Menor is zonder twijfel een van de beste plekken ter wereld om te genieten van helder, kalm water en voor het beoefenen van sporten als zeilen, kanoën, waterskiën, duiken, snorkelen of windsurfen. Van oudsher vieren de Spanjaarden zelf er hun vakanties, waardoor het gebied zijn authentieke karakter behouden heeft. Vanwege de vele tientallen kilometers zandstrand is het er zelfs in het hoogseizoen niet te druk en is het rondom Cabo de Palos dus zeer aangenaam toeven.

Meer informatie over de regio.