Het klimaat

De Costa Cálida heeft het beste klimaat van Europa

De noordelijke Costa is een klein paradijs met milde temperaturen. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind, waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam zijn.

Er heerst een mediterraan subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18 ºC, met warme, maar milde zomers (28-32 ºC) en zachte winters. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar, dus deze kuststrook wordt niet voor niets ‘calida’ (warm) genoemd! De luchtvochtigheid is zeer laag. De perfecte combinatie van zee, subtropisch weer, veel licht en schone lucht plus de aanwezigheid van zoutmeren en stroken dennenbos dragen bij aan de gezonde omgeving.

Al deze factoren hebben een gunstige uitwerking op de gezondheid. Klachten als gevolg van reuma, jicht of longaandoeningen kunnen hier afnemen. Aan de Costa Cálida treft u het beste en gezondste klimaat van Spanje, een bewering die is bevestigd door de Wereldgezondheids-organisatie WHO, die de provincie Murcia tot de schoonste provincie van Europa heeft uitgeroepen.

Ga verder naar de reisinformatie.