Costa Cálida

Het beste klimaat van Europa

De Costa Cálida strekt zich uit over zo’n 250 kilometer, van het strand van La Carolina, bij Águilas, vlak bij de grens met de provincie Almería, tot aan het strand van El Mojón, aan de grens met Alicante.

Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind, waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam zijn. De luchtvochtigheid aan de Costa Cálida is zeer laag en door het perfecte klimaat ontstaat een unieke combinatie van zee, subtropisch weer, veel licht en schone lucht. Daarnaast draagt de aanwezigheid van zoutmeren en stroken dennenbos bij aan de gezonde omgeving. Al deze factoren hebben een gunstige uitwerking op de gezondheid.

Aan deze kust kunt u (leren) zeilen, duiken en zoeken naar gezonken scheepswrakken, wandelen door prachtige natuurparken, de heilzame werking zoeken van de modderbaden, of genieten van de intimiteit van de rotsbaaitjes, waar u in alle rust een bad kunt nemen.

Maar de Costa Cálida biedt niet alleen zon en strand. De stad Cartagena herbergt ware archeologische schatten, zoals het recentelijk ontdekte Romeinse theater, modernistische architectuur en interessante musea, die een goed beeld geven van het rijke verleden van deze maar liefst drieduizend jaar oude havenstad.

Een belangrijke plaats wordt ingenomen door de fiesta’s: talloze folkloristische feesten, vol kleur, licht, muziek en traditie, die bepalend zijn voor de unieke sfeer van jaarmarkten, kermissen en festivals. Tot de hoogtepunten van het jaar behoren de Bedevaart naar de Maagd van de Kleine Zee (La Romeria de la Virgen en el Mar Menor), carnaval, het feest van de Carthagers en Romeinen (Cartagineses y Romanos) en het flamencofestival Cante de las Minas de la Unión, of de plechtige Goede Week (Semana Santa).

Tot slot is er de exquise mediterrane keuken, gebaseerd op een perfecte combinatie van vis en schaal- en schelpdieren met de producten uit de moestuin, en – niet te vergeten — de vriendelijke en gastvrije bevolking bij wie de gast zich al snel thuis voelt.

Lees verder voor informatie over Mar Menor.