Cabo de Palos

Het dorp

Op enkele minuten van La Manga ligt Cabo de Palos, een authentiek Spaans vissersdorp met een gezellige haven. Het ligt op een kaap, aan de voet van ongerepte bergen.

Op de uiterste punt van deze kaap staat een vuurtoren uit de negentiende eeuw. Deze biedt niet alleen een panoramisch uitzicht op zee, maar wanneer je landinwaarts kijkt zie je in één oogopslag wat Cabo de Palos tot zo’n geliefde plek maakt: zijn twee verschillende kusten. Aan de ene kant van de vuurtoren ligt Playa de Levante, een maagdelijk wit zandstrand, ideaal voor lange wandelingen. Aan de andere kant ligt de Calas de Poniente, met adembenemende kliffen en rotsen met stenen trappetjes naar de vele strandjes en baaitjes met kristalhelder water. Dit water – en vooral wat zich onder het oppervlak bevindt – heeft een aantrekkingskracht op iedereen die van duiken en snorkelen houdt en het behoort tot een van Europa’s beste plekken daarvoor.

Deze enclave aan de kust is beroemd om zijn heerlijke vis- en rijstgerechten, die worden aangeboden in de restaurants aan de kade, en om zijn zondagsmarkt, waar van alles te koop is: van fruit, producten uit de moestuin en gepekelde vis tot handwerk en lederwaren. Tevens is hier een van de beste watersportcentra van Spanje. Het uitgaansleven is kleinschalig en typisch Spaans. Wie het bruisende nachtleven wil opzoeken, is binnen vijf minuten op de landtong La Manga: het Spaanse Miami met zijn langgerekte boulevard vol hotels, clubs en restaurants – een enorm contrast met de rust van het vissersdorp.

Lees verder voor informatie over Costa Calida.

 

 

 

 

 

 

Contact