Het betaalde voetbal in Nederland houdt op dit moment een winterstop. Ploegen rusten uit en gaan op trainingskamp om zich voor te bereiden op het tweede deel van de competitie. Sc Heerenveen en FC Utrecht zijn naar La Manga en Fc Twente is neer gestreken in San Pedro de Pinatar. De goede faciliteiten, de Spaanse sfeer en het uitstekende klimaat zijn een prettig decor om nieuwe energie op te doen voor het tweede gedeelte van het voetbalseizoen.

Wandelen over de kaap
Zowel La Manga als San Pedro de Pinatar liggen vlakbij Villa Pastorale. De kans is dan ook groot dat de ploegen langs het huis lopen wanneer zij een wandeling over de kaap maken vanuit de haven naar de vuurtoren. Het bezoeken van de iconische vuurtoren en de oude vissershaven van Cabo de Palos zijn namelijk populaire bezienswaardigheden van de regio.

Genieten van de Spaanse zon
Nieuwe energie op doen voor de komende maanden is niet alleen voorbehouden aan voetbalploegen. Ook jij kan er even tussenuit. In de maanden januari, februari en maart is het goed vertoeven in de regio Murcia. Het klimaat in deze periode van het jaar is zacht en op straat is er genoeg te beleven. De steden Cartagena en Murcia zijn levendig met dagelijkse activiteiten zoals markten, winkels die Spanjaarden bedienen en studenten die genieten van hun lunch in de zon. In Cabo de Palos is het vooral in het weekend druk. Omwonenden komen vanuit de hele regio naar de haven om te genieten van het heerlijke eten in de restaurants of bezoeken de populaire zondagse markt. De markt biedt een scala aan regionale producten zoals groenten en fruit, maar ook veel praktische allerhanden.

Je eigen trainingskamp in Spanje
Uiteraard ben je van harte welkom om één of meerdere weken te komen genieten van de Spaanse zon. Ga op ontdekking in de regio of gebruik het dakterras als ideale plek om een paar boeken te lezen. Met de goede luchtverbindingen vanuit Nederland kan je meerdere keren per week vliegen naar Murcia of Alicante. Vanaf beide luchthavens ben je in een mum van tijd in Villa Pastorale. Zo organiseer jij eenvoudig en snel je eigen ‘trainingskamp’ onder de Spaanse zon.

Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf op trainingskamp te gaan? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een verblijf in Villa Pastorale.