Het is bijna lente, en de Spanjaarden zich voorbereiden op Pasen! Dit festival is nog belangrijker dan Kerstmis. In de regio Murcia is het niet alleen een paar dagen van festivals, maar een volledige periode, met als top van de Heilige Week. De essentie van deze week is een herinnering van de vorige week in het leven van Jezus, zijn kruisiging en opstanding. Elke dorp of stad in de regio heeft zijn eigen tradities te vieren Semana Santa. Hoogtepunten van de Heilige week zijn de processies. Elke processie vertegenwoordigt een deel van het offer van Jezus Christus.

 

Both cities Cartagena and Murcia are worth to visit during the processions. The devotion of the locals is shared with love on other inhabitants and visitors. We can write a book about this wonderful catholic related festival, but it is much better to experience it yourself.